Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bottenviken

4001 öar av Sveriges totalt 98 372 havsöar ligger i Bottenvikens skärgård dvs i de fem kustkommunerna Skellefteå, Piteå, Luleå, Kalix och Haparanda. Det är lätt att hitta sig ett alldeles eget smultronställe på någon av de många öarna och skären. Här är det undebart att luffa runt i båt blant tusentals öar. Båtliv i norrland.

Allt från karga skär till skogsbevuxna och bebodda öar. Det finns därför många spännande platser att besöka, och båtlivet är tack vare de goda förutsättningarna också omfattande här i norr.

 
Skellefteå skärgård Piteå skärgård Luleå Skärgård Kalix skärgård Haparanda skärgård
 
HEM / TURBÅTAR
  • Turbåtar
  • Turbåtar
  • Turbåtar

HAPARANDA SKÄRGÅRD

Bosmina, Haparanda

De populära båtresorna till Sandskär under juli månad bokas nu på Innala.se

 

KALIX SKÄRGÅRD

Camp Frevisören, Kalix

Man kan boka båtturer från flera lokala entreprenörer i Kalix. Vid Frevisörens camping nära Båtskärsnäs kan du sola, bada, äta gott och hyra en båttur i Kalix skärgård.

  • Priser från 300:-. (min 4 pers)
  • Maila din förfrågan: boka@frevisoren.se
  • www.frevisoren.se
 

Upplev Baskeri skärgård, Kalix

Upplev Baskeri skärgård erbjuder båtturer i Båtskärsnäs skärgård. Turerna går till vackra badstränder och klippöar där du kan sola och bada eller bara gå iland på någon ö och bara njuta av sommaren. Turerna avgår från Båtskärsnäs.
Ring för mer info.

 

LULEÅ SKÄRGÅRD

Skärgården trafikeras under sommaren och hösten av turbåtar till de största och populäraste öarna. Turbåten fungerar även utmärkt för transport till och från skärgårdsstugorna som finns att hyra. Turbåtarna avgår från Södra hamn, två rederier trafikerar för tillfället skärgården i kommunens regi, Laponia rederi och Condor shipping.

M/S Laponia, Luleå

Laponia Rederi AB erbjuder charter med M/S Laponia som tar 120 passagerare sittande vid bord. Ombord serveras alltid god mat från köket med det berömda Laponiabrödet. I baren är det fullständiga rättighe- ter. På M/S Laponia nns även ett öppet, möblerat soldäck. Båten är anpassad för personer med funktionsnedsättning.

 

M/S Symfoni , Luleå

Laponia Rederi AB erbjuder charter med M/S Symfoni som tar 230 passagerare. Ombord kan du köpa enklare mat som tillagas ombord. Du kan även handla basvaror från vår skeppshandel. I baren är det fullständiga rättigheter. På M/S Symfoni nns även ett öppet, möblerat soldäck. Båten är anpassad för personer med funktionsnedsättning.

 

M/S Stella Marina , Luleå

Den upprustade gamla trotjänaren är piggare än någonsin. M/S Stella Marina tar totalt 128 passagerare. Boka henne för resan ut i skärgården och Klubbvikens Havsbad.
M/S Stella Marina är tillgänglig för charter fram till midsommar. Går sedan på turlista till Klubbviken hela sommaren. Båten är anpassad för personer med funktionsnedsättning.
Information och bokning

 

PITEÅ SKÄRGÅRD

Guide Natura, Piteå

Vil tar dig ut till en skärgårdsö från [Renöhamn] till:

 

SKELLEFTEÅ SKÄRGÅRD

Båttaxi, Skellefteå

Drömmer du om att komma ut i skärgården, åka båt eller känna havsbrisen? Vi har turen för dig! Under sommaren erbjuder vi olika taxiturer i Skellefteås fantastiska skärgård. Bl.a. till Pite-Rönnskär. Båten har plats för 12 personer och vi tillhandahåller flytvästar till alla, stor som liten.

Nordisk Sjötaxi, Skellefteå

Vidar kommer i sommar att trafikera Skellefteå skärgård, både med charter och på turlista. Det ryms 12 passagerare som alla sitter i bekväma stolar med bord, och det finns en enklare fikaservering ombord på turerna. Tack vara sin storlek så går Vidar genom slussen i Bergsbyn, så det kommer att gå turer även i Skellefteå älven med start nedanför stadsparken.

 

 

Tur- och skärgårdstrafik i Bottenvikens skärgård

Skärgården trafikeras under sommaren och hösten av turbåtar, båttaxi och charterbåtar. Turbåten fungerar även utmärkt för transport till och från skärgårdsstugorna som finns att hyra.

 

Båtar som går att chartra i Luleå skärgård:

M/S Symfoni
Boka: www.laponia.se
Antal passagerare: 230

M/S Laponia
Boka: www.laponia.se
Antal passagerare: 148

Stridsbåt Viggen
Boka: www.laponia.se
Antal passagerare: 12

M/S Stella Marina
Boka: www.condorshipping.se
Antal passagerare: 125 M/S

Gajecha
Boka: www.condorshipping.se
Antal passagerare: 12

Två Anytec 747
Boka: www.klubbviken.se
Antal passagerare: 7

Matilda
Boka: www.luleaarchipelago.com
Antal passagerare: 4

 
 
   
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgård. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

 

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

 

 

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

 

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 621 39 81