Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bottenviken

4001 öar av Sveriges totalt 98 372 havsöar ligger i Bottenvikens skärgård dvs i de fem kustkommunerna Skellefteå, Piteå, Luleå, Kalix och Haparanda. Det är lätt att hitta sig ett alldeles eget smultronställe på någon av de många öarna och skären. Här är det undebart att luffa runt i båt blant tusentals öar. Båtliv i norrland.

Allt från karga skär till skogsbevuxna och bebodda öar. Det finns därför många spännande platser att besöka, och båtlivet är tack vare de goda förutsättningarna också omfattande här i norr.

 
Skellefteå skärgård Piteå skärgård Luleå Skärgård Kalix skärgård Haparanda skärgård
 
HEM / WEBV-TV / FISKEKRIGET I HAPARANDA
 
 

FISKEKRIGET I HAPARANDA

Ur Måsens loggbok, den 11 juni 2001: "Jag kommer till hamnen i Nikkala och får skjuts ut med Solbritt Innala. Hon är på väg till Mats med kaffe och smörgåsar.

Tio fiskebåtar ligger i en klunga nära Seskaröbron och vaktar några laxfällor. Kustbevakningens båt avvaktar en bit ut. Stämningen är spänd. En fiskare körde nyss fram till kustbevakningsbåten och ville gå ombord och prata med befälhavaren. När fiskaren tog tag i relingen trampade en av kustbevakarna honom på fingrarna och sade till honom att försvinna därifrån.

Läs hela artikeln under: www.bottenviken.se/haparanda/

Fotograf: Boris Ersson
Publicerad: 2001-06-11

 

 
 
   
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgård. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

 

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

 

 

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

 

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 621 39 81