Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bottenviken

4001 öar av Sveriges totalt 98 372 havsöar ligger i Bottenvikens skärgård dvs i de fem kustkommunerna Skellefteå, Piteå, Luleå, Kalix och Haparanda. Det är lätt att hitta sig ett alldeles eget smultronställe på någon av de många öarna och skären. Här är det undebart att luffa runt i båt blant tusentals öar. Båtliv i norrland.

Allt från karga skär till skogsbevuxna och bebodda öar. Det finns därför många spännande platser att besöka, och båtlivet är tack vare de goda förutsättningarna också omfattande här i norr.

 
Skellefteå skärgård Piteå skärgård Luleå Skärgård Kalix skärgård Haparanda skärgård
 
HEM / WEBV-TV / SUCCÉ FÖR BOTTENVIKENS SKÄRGÅRDSFEST I PITEÅ!
 
 

SUCCÉ FÖR BOTTENVIKENS SKÄRGÅRDSFEST I PITEÅ!

Trots ett lätt duggregn strömmade besökarna i stora skaror till Västra kajen i Piteå på lördagen. Bryggorna fylldes av människor som mumsade på rökt fisk, drack kaffe och beundrade vackra gamla båtar.

Tomas Lindbäck stånkade igång tändkulemotorn på en renoverad gammal träbåt. Fiskaren Roland Carlsson fickparkerade med sin fiskebåt vid kajen mellan några dyra fritidsbåtar av plast och skrämde nästan vettet ur de närmaste båtägarna. Sedan sålde han rökt lax och sik och småpratade med människorna som passerade på bryggan. På bryggorna och mellan husen trängdes besökarna mellan stånden där hemslöjd och mat och anntat lockade fram pengarna ur plånböckerna

Fotograf: Alf-Arne Harjo
Publicerad: 2014-08-24

 

 
 
   
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgård. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

 

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

 

 

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

 

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 621 39 81