Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bottenviken

4001 öar av Sveriges totalt 98 372 havsöar ligger i Bottenvikens skärgård dvs i de fem kustkommunerna Skellefteå, Piteå, Luleå, Kalix och Haparanda. Det är lätt att hitta sig ett alldeles eget smultronställe på någon av de många öarna och skären. Här är det undebart att luffa runt i båt blant tusentals öar. Båtliv i norrland.

Allt från karga skär till skogsbevuxna och bebodda öar. Det finns därför många spännande platser att besöka, och båtlivet är tack vare de goda förutsättningarna också omfattande här i norr.

 
Skellefteå skärgård Piteå skärgård Luleå Skärgård Kalix skärgård Haparanda skärgård
 
HEM / WEBV-TV / MALÖREN I KALIX SKÄRGÅRD
 
 

MALÖREN I KALIX SKÄRGÅRD

Flygfilm över Malören sommaren 2015. Filmen är spelat in samma helg man arrangerade kyrkhelgen på Malören. Kyrkhelger har blivit till stora folkfester i skärgården då stugägare och besökare samlas till gudstjänst med kyrkkaffe i det fria.

Malören är en vacker ö i den yttersta skärgården. Ett av bottniska kustens märkligaste och vackraste kapell finns på Malören, det brukar benämnas som "Skärgårdens domkyrka"eftersom det är den enda havskyrkan som har en domkyrkas spira på taket. Fiskeläget som finns på ön har anor från tidigt medeltid och har haft stor betydelse för svenska och finska fiskare.

Fotograf: Alf-Arne Harjo
Publicerad: 2015-06-28

 

 
 
   
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgård. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

 

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

 

 

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

 

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 621 39 81