Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bottenviken

4001 öar av Sveriges totalt 98 372 havsöar ligger i Bottenvikens skärgård dvs i de fem kustkommunerna Skellefteå, Piteå, Luleå, Kalix och Haparanda. Det är lätt att hitta sig ett alldeles eget smultronställe på någon av de många öarna och skären. Här är det undebart att luffa runt i båt blant tusentals öar. Båtliv i norrland.

Allt från karga skär till skogsbevuxna och bebodda öar. Det finns därför många spännande platser att besöka, och båtlivet är tack vare de goda förutsättningarna också omfattande här i norr.

 
Skellefteå skärgård Piteå skärgård Luleå Skärgård Kalix skärgård Haparanda skärgård
 
HEM / WEBV-TV / SVENSKA KRYSSARKLUBBENS IF-BÅT TANT STORM
 
 

SVENSKA KRYSSARKLUBBENS
IF-BÅT TANT STORM

Svenska Kryssarklubben har en IF segelbåt för uthyrning i Luleå: s/y Tant Storm. Svenska Kryssarklubben äger fyra IF-båtar och Bottenvikskretsen har tagit på sig att förvalta en av dessa, Tant Storm. Hemmahamn är Luleå. Systrar finns i Sörmlandskretsen, Tant Brun och Tant Gredelin och Vänerkretsen, Tant Trygg. Nu även Västkustkretsen!

Svenska Kryssarklubben vill ge medlemmar utan båt en möjlighet att komma ut på sjön till en rimlig kostnad. IF-båten som Kryssarklubben hyr ut är 8 m lång med 4 kojer ombord. Inredningen består av två längsgående soffor i salongen. Stickkojer finns på både babords och styrbords sida. På babords sida direkt vid nedgångstrappan finns en uppfällbar skiva för pentry. Diskho, kylskåp och toalett saknas. Köket är ett

enlågigt spritkök. Mellan förpik och salong finns garderob. Motorn är en 5 hk utombordare. Med Tant Storm kan Kryssarklubbens medlemmar på ett enkelt sätt få tillgång till Bottenvikens fina skärgård.

Vi besökte Tant Storm under vårrustningen på Granudden i Luleå och fick träffa ett glad gäng som berättade om Kryssarklubben och båten.

Mer information om Tant Storm hittar du under: http://www.bottenviken.se/tantstorm/

Fotograf:Alf-Arne Harjo
Publicerad: 2018-06-30

 

 
 
   
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgård. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

 

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

 

 

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

 

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 621 39 81