Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bottenviken

4001 öar av Sveriges totalt 98 372 havsöar ligger i Bottenvikens skärgård dvs i de fem kustkommunerna Skellefteå, Piteå, Luleå, Kalix och Haparanda. Det är lätt att hitta sig ett alldeles eget smultronställe på någon av de många öarna och skären. Här är det undebart att luffa runt i båt blant tusentals öar. Båtliv i norrland.

Allt från karga skär till skogsbevuxna och bebodda öar. Det finns därför många spännande platser att besöka, och båtlivet är tack vare de goda förutsättningarna också omfattande här i norr.

 
Skellefteå skärgård Piteå skärgård Luleå Skärgård Kalix skärgård Haparanda skärgård
 
HEM / WEBV-TV / JUNKÖN I LULEÅ SKÄRGÅRD
 
 

JUNKÖN I LULEÅ SKÄRGÅRD

Junkön i Luleå skärgård är en stor ö med bofast befolkning. Flera yrkesfiskare har sin hemmahamn på ön och under sommaren fiskas strömming, sik och laxöring. Junkön är ett mycket populärt besöksmål för båtfolket.

Här finn, förutom en gästhamn med ca 20 platser, också ett skärgårdsmuseum, ett båtmotormuseum, ett sommaröppet café samt två uthyrningsstugor. I den fina gästhamnen finns det el, toaletter, bastu, duschar och dricksvatten.

Ofta på somrarna är hamnen full av gästande båtar men det finns alltid plåt till en till...

Fotograf:Alf-Arne Harjo
Publicerad: 2018-09-16

 

 
 
   
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgård. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

 

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

 

 

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

 

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 621 39 81