Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bottenviken

4001 öar av Sveriges totalt 98 372 havsöar ligger i Bottenvikens skärgård dvs i de fem kustkommunerna Skellefteå, Piteå, Luleå, Kalix och Haparanda. Det är lätt att hitta sig ett alldeles eget smultronställe på någon av de många öarna och skären. Här är det undebart att luffa runt i båt blant tusentals öar. Båtliv i norrland.

Allt från karga skär till skogsbevuxna och bebodda öar. Det finns därför många spännande platser att besöka, och båtlivet är tack vare de goda förutsättningarna också omfattande här i norr.

 
Skellefteå skärgård Piteå skärgård Luleå Skärgård Kalix skärgård Haparanda skärgård
 
HEM / WEBV-TV / KLUNTARNA I LULEÅ SKÄRGÅRD
 
 

KLUNTARNA I LULEÅ SKÄRGÅRD

Her får ni se Kluntarna från ovan filmat från vår drone.

Kluntarna i Luleå skärgård är ett populärt besöksmål för båtfolket. Åker man från Luleå är det ca 14 distansminuter till ön. Kluntarna har bra service med flertal grillplatser nära hamnen. Luleå kommun har 8 bastuanläggningar på sex öar i Luleå skärgård. På Kluntarna finns två, ett i Storviken med relax och ett i Kråkviken på Kluntarnas norra sida.

Fotograf:Alf-Arne Harjo
Publicerad: 2018-09-17

 

 
 
   
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgård. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

 

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

 

 

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

 

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 621 39 81