Haparandahamn i Haparanda

Haparandahamn är kommunens största småbåtshamn och mycket välbesökt av både båtfolk och husvagnsägare under sommarmånaderna. Från Haparandahamn tar du dig snabbt och lätt ut i Haparanda skärgård. Närmaste grannar är Pitkäkari (0,8nm), Hanhinkari (7,5nm), Torne-Furö (8,3nm) mm. Se avståndstabell nederst på sidan för avstånd till andra öar i skärgården.

Haparandahamn i Haparanda
Haparandahamn i Haparanda

Hamnen i Haparandahamn

Förtöjning: Flytbrygga, Y-bom
Hamndjup: 3 m
Hamnplatser:
Hamnservice: Sjösättningsramp, bastu, båtkran, Bensin & diesel, dusch, el, färskvatten, mastkran, miljöstation, sophantering, tvättmaskin, toalett, latrintömningsstation, uthyrningscyklar, trådlöst internet utan avgift. Avgift för bastu, dusch, tvättmaskin etc. efter eget tycke.
GPS-koordinater (lat, lon):
65.771623, 23.90183
Hamnavgift: 150 kr/dygn, inkl el. Avgifter erlägges i klubbstugan.

Klubbstugan med bastu och övrig service står öppen för medlemmar, gästande båtars besättning och campinggäster.
Ställplats 150kr/dygn inklusive el.
Säsongsavgift för ställplats 3 000 kr + 1 500 kr för el.
Avgift för bastu, dusch, tvättmaskin etc. efter eget tycke.

Hamnvärd
Båtklubben Bothnias klubbhamn
http://www.bkbothnia.se
Kontaktperson: Börje Andersson
E-post: bkbothnia@gmail.com
Telefon: 0922-213 22, 070-692 59 72

Bussförbindelse till Haparanda. Haparanda Stad:17 km.

I hamnen finns enmastkran och sjösättningsramp med 3 meters djup.

Haparandahamn

Båtklubben Bothnia har sin klubblokal i Haparandahamn. Den tjänstgör också som serviceinrättning för besökande båt- och campinggäster. Klubben administrerar även båtplatser både vid bryggorna och på uppställningsplatsen.

I hamnen finns en serviceanläggning i den gamla Hamnkaptensstugan (gula huset), med fullt utrustat kök, bastu och tvättstuga. Dessutom finns här grillstuga, grillplats, vedeldad bastu och toaletter. Längst ut på piren i det gamla hamnmagasinet, har byaföreningen inrättat ett museum, med byns fiskehistoria som tema. Här kan man också finna delar av vår båtbyggarhistoria, som också gjort byn känd. I byn har både träbåtar och plastbåtar fabricerats.

Haparandahamn är Sveriges östligaste gästhamn. På området finns en husvagnsparkering med eluttag. Buss går till och från Nikkala 4 km och Haparanda 17 km.

I hamnen kan man låna flytvästar till sin gäst. Ett erbjudande flera hamnen borde erbjuda sina medlemmar!

Haparandahamn har i anslutning till servicebyggnaden service för tömning av latrin- och gråvvatten.

Avståndstabell i distansminut Haparanda skärgård

Våra avståndstabeller visar hur långt det är mellan olika besöksmål i Haparanda skärgård. Tabellen visar inte alltid kortaste avstånd. Under mätning har vi följt leder där dom finns. Se tabellen som ett hjälpmedel för att beräkna ca avstånd när du är ute och seglar från ett besöksmål till ett annat. Avstånden är i nautisk mil (nm, även benämnd distansminut) där 1 nm är 1852 meter.