Vargön i Piteå skärgård

En stor grön ö. Så beskriver man kanske Vargön enklast. Men det räcker inte riktigt, här finns mycket mer. Till exempel den gamla fiskestugan som hålls öppen för övernattning.

Vargön i Piteå skärgård
Vargön i Piteå skärgård

Gästhamnen på Vargön

Förtöjning: Naturhamn
Hamndjup: 
Hamnplatser:
Hamnservice: Uthyrningsstuga (se under Boende), toalett, grillplats, sophantering
Uthyrningsstuga: Två 4-bäddsstugor
GPS-koordinater (lat, lon):
65.283062, 21.751986

Inre delen av viken med den lilla ön Hällskäret är relativt grunt, ca 1 m, men det går bra att med större båtar ankra i yttre viken som har ett vattendjup mellan 2-6 meter. Viken ger skydd för alla vindar.

Öns populäraste besöksmål är naturreservatet Koskäret och Koskärshalsen. Där rekommenderar vi en lugn och stillsam promenad i skogen. Efter avklarad promenad föreslår vi ett besök till den långgrunda sandstranden som lämpar sig ypperligt för er som trivs bäst med att bara bada vaderna, men lugn, vill man doppa huvudet också finns det vatten så det räcker.

Inom naturvårdsområdet har skogsvårdsstyrelsen iordningsställt en bryggplats, raststuga, rastplatser, torrtoalett, grillplats samt en markerad upp en strövstig.

Per-Stålsviken med den lilla Hällskäret är ett annat mycket omtyckt omtyckt utflyksmål på ön. Viken är uppskattad av båtfolket för sitt vindskyddade läge och de fina badmöjligheterna. Inre delen av viken med den lilla ön Hällskäret är relativt grunt, ca 1 m, men det går bra att med större båtar ankra i yttre viken som har ett vattendjup mellan 2-6 meter. Viken ger skydd för alla vindar.