Charterbåtar och transporter i Haparanda skärgård

Vil du besöka Haparanda skärgård finns båtresor från Innala Tours (från Haparanda) och Malören Lodge (från Kalix) till Haparanda Sandskär. Med båttaxi med kan du också boka resor till andra öar i skärgården.

Charterbåtar och transporter i Haparanda skärgård
Båtresor till Haparanda Sandskär med Innala Archipelago.

Haparanda skärgård

Haparanda skärgård består av 652 öar och många av namnen på öarna i skärgården berättar att vi befinner oss i ett gränsland. Öarna har omväxlande svenska och finska namn. 

Boende, stugtransfer och dagstur ut til öarn

Med utgångspunkt från Haparandahamn kör Innala Tours turer till Hanhinkari och Torne-Furö. Rutten passerar även cementkajen inne i Haparanda. Innala Tours trafikerar även sträckan Haparanda hamn – Sandskär. Boende i stugorna på Sandskär bokas via Innala Tours.

Med utgångspunkt från Båtskärsnäs utanför Kalix kör även Malören Lodge turer till Nordanskär, Makören, Sandskär och Seskar-Furö.

Båtcharter

Hela juli månad, onsdag-söndag trafikeras sträckan från Haparanda hamn och cementkajen i centrala Haparanda till öarna Hanhinkari och Torne Furö, så länge inte värdet sätter stopp för resorna. Packa en matsäck och ge dig ut på tur i skärgården sommaren 2023!

  • Biljettpris tur och retur från Haparandahamn eller cementkajen till Hanhinkari och Torne Furö är 150 kronor för vuxen och 100 kronor för barn.
  • Turerna går att förboka så du garanteras en plats i båten, men biljetterna kan med fördel köpas direkt på kajen före avfärd och därmed bokar du din resa och återresa.
  • Besök Innala tours hemsida för ytterligare information om turbåtstrafiken i Haparanda skärgård.

 

Turbåtstrafik sommaren 2023

Läs mer om vad som finns på dessa öar

  1. Hanhinkari
  2. Torne Furö
  3. Haparanda Sandskär
  4. Seskar-Furö

Boende i Bottenvikens skärgårdar-»

I Din guide till 100 pärlor i Bottenviken / Your guide to 100 gems in Bothnian Bay finns information om hela området och beskrivningar av besöksmålen i kust och skärgård.

Karta: Luleå kommun, Geodatasamverkan Lantmäteriet 2021©