Turlistor, charterbåtar och transporter i Luleå skärgård

Skärgården trafikeras under sommaren och hösten av turbåtar till de största och populäraste öarna. Turbåten fungerar även utmärkt för transport till och från skärgårdsstugorna som finns att hyra. Turbåtarna avgår från Södra hamn.

Turlistor, charterbåtar och transporter i Luleå skärgård
Båtresa till Småskär, kyrksöndag.

Två rederier trafikerar för tillfället skärgården i kommunens regi, Laponia rederi och Condor shipping. Med utgångspunkt från Södra hamn kör Condor shipping dagliga turer ut till Klubbviken på Sandön. Från Södra hamn kör Laponia Rederi daglig trafik till flera öar i skärgården.

Turlista / Båtcharter

Läs mer om vad som finns på dessa öar

Boende i Bottenvikens skärgårdar-»

I Din guide till 100 pärlor i Bottenviken / Your guide to 100 gems in Bothnian Bay finns information om hela området och beskrivningar av besöksmålen i kust och skärgård.

Karta: Luleå kommun, Geodatasamverkan Lantmäteriet 2021©

Charterbåtar och transporter i Luleå skärgård

Behöver du transport av utrustning, byggmateriel till stugan eller önskar du att chartra din egen skärgårdsbåt? Under hittar du översikt över rederier som erbjuder detta.

M/S Laponia, Luleå

Laponia Rederi AB erbjuder charter med M/S Laponia som tar 120 passagerare sittande vid bord. Ombord serveras alltid god mat från köket med det berömda Laponiabrödet. I baren är det fullständiga rättighe- ter. På M/S Laponia nns även ett öppet, möblerat soldäck. Båten är anpassad för personer med funktionsnedsättning.

M/S Laponia
Boka: www.laponia.se
Antal passagerare: 148

M/S Stella Marina , Luleå

Den upprustade gamla trotjänaren är piggare än någonsin. M/S Stella Marina tar totalt 128 passagerare. Boka henne för resan ut i skärgården och Klubbvikens Havsbad.
M/S Stella Marina är tillgänglig för charter fram till midsommar. Går sedan på turlista till Klubbviken hela sommaren. Båten är anpassad för personer med funktionsnedsättning.
Information och bokning

M/S Stella Marina
Boka: www.condorshipping.se
Antal passagerare: 125 M/S

Turlista Luleå skärgårdsbåtar-»

Transporter

Skärgårdstjänst i norr

Transporter, maskinuthyrning och mindre markarbeten på öarna i Luleå skärgård.
Båten har ett lastutrymme på 3.8x2.5m och en kapacitet på 2500 kg och kan leverera byggmaterial, maskiner eller vad kunden så önskar.

Telefon: 070-483 47 60
tommy@sknorr.se
Boka: https://sknorr.se

Andra båtar som går att chartra i Luleå skärgård:

Stridsbåt Viggen
Boka: www.laponia.se
Antal passagerare: 12
Häng med på en fartfylld upplevelse i skärgården med strandhugg på din favorit ö. Vi tar upp till 12 passagerare ombord.

Gajecha
Boka: www.condorshipping.se
Antal passagerare: 12
Vår lilla taxibåt Gajecha tar 12 pass och arbetar över hela skärgården. Perfekt för mindre sällskap som vill besöka någon av våra mysiga öar.

Två Anytec 747
Boka: www.klubbviken.se
Antal passagerare: 7
Marschfart ca 35 knop. Maxfart 44,9 knop