Om Piteå Skärgård

Piteå skärgård består av 550 öar som tillsammans bjuder på en specifik flora, genuina kulturmiljöer, bra badmöjligheter och många fornlämningar.

Om Piteå Skärgård

Öar i Piteå skärgård

Piteås skärgård är lättillgänglig med hjälp av båt, kajak, turbåt eller båttaxi. På flera av öarna finns rast- och uthyrningsstugor, bastur, bryggor och härliga badstränder. Här får du information om 14 öar att besöka i Piteå skärgård.

BAGGEN
Uthyrningsstuga: 4-bäddsstugor.

FINGERMANHOLMEN
Bastu och raststuga, grillplats, tillgänglighetsanpassad torrtoalett.

INRE MÖRÖGRUND
Naturhamn.

JÄVREHOLMEN
Naturhamn.

JÄVRE SANDÖN
Naturhamn.

KLUNTARNA
Naturhamn.

MELLERSTÖN
Betongbrygga. Uthyrningsstuga med plats för upp till 5 personer.
Mellerstön fungerar också, tack vare sin betongbrygga, som en bra mellanlandning för större segel- och motorbåtar på genomresa.

MOSESHOLMEN
Naturhamn. Grillplats och sittgrupp.

NORD-MÖRÖN
Naturhamn, grillplatser med sittbänkar.

RENÖRA
Brygga, sopavlämning, grillplatser, vedförråd, bastu och törrtoa.

STENSKÄR
Spohantering, grillplatser, vedförråd, bastu och törrtoa.

STOR-RÄBBEN
En uthyrningsstuga för 4 personer. Grillplats, vedförråd samt torrtoa.

SVINÖRA
Piteå Båtklubbs hemmahamn. El, färskvatten, toalett, dusch, glasskiosk, grillplatser, grillstuga, bastu, tältplats, lekplats.

VARGÖN
Uthyrningsstuga: Två 4-bäddsstugor. Toalett, grillplats, sophantering.

Småbåtshamnar i Piteå

Här hittar du översikt och information över 14 småbåtshamnar i Piteå kommun. Varje hamn har en egen presentations sida med gästhamnar, kontaktpersoner, service med mera.

Småbåtshamnar i Piteå-»

Naturreservat i Piteå skärgård

Totalt finns det faktiskt tio stycken naturreservat, som alla har en intressant historia att berätta för dig som besökare. En historia som berättats i flera sekel och som vi hoppas kan berättas många hundra år framåt.

Välkommen till Piteå skärgård!

Distanstabell för Piteå skärgård

Våra avståndstabeller visar hur långt det är mellan olika besöksmål i Piteå skärgård. Tabellen visar inte alltid kortaste avstånd. Under mätning har vi följt leder där dom finns. Se tabellen som ett hjälpmedel för att beräkna ca avstånd när du är ute och seglar från ett besöksmål till ett annat. 

Avstånden är i nautisk mil (nm, även benämnd distansminut) där 1 nm är 1852 meter. Vi har valt rutterna med erfarenhet av hur båtägare ofta färdas. Väljer man en annan väg blir avståndet naturligtvis annorlunda.