Rekordår för skärgårdsstugorna – igen

Sommaren 2021 blev ett nytt superår för Luleå skärgård då uthyrningen av kommunens stugor överträffade fjolårets med en beläggning på över 97 procent under högsäsong. Och redan nu är 46 procent av nästa års sommar uppbokad i skärgårdsstugorna.

Rekordår för skärgårdsstugorna – igen
Junkön i Luleå skärgård

– Vi har slagit bokningsrekord för femte året i rad, något vi knappt trodde skulle gå! I fjol låg beläggningsgraden på 96 procent för högsäsongen och i år är vi över 97 procent, konstaterar Ove Forsberg, avdelningschef Skärgård Luleå kommun.

Även gästhamnarna har haft fler besökande båtar än tidigare och årskorten för gästhamnarna sålde slut under juli.

Bokning öppen för 2022

Inför sommaren 2022 sker inget samlat stugsläpp i mars som brukligt utan man kan redan nu boka sin stuga ett år framöver.

– Kunderna ska slippa överbelastade bokningssystem och stressen att hinna boka högsäsongen exakt samtidigt som 12 000 andra, säger Ove Forsberg.

I skrivande stund är 46 procent av nästa års högsäsong uppbokad i kommunens skärgårdsstugor men än finns fina chanser till att boka en egen skärgårdssemester.länk till annan webbplats

Ny stuga på Junkön

Inför årets säsong gjordes en hel del utvecklingsarbete i skärgården, som förlängd turbåtstrafik (till 19 september), ny bastu på Brändöskär och nya bryggor. Till kommande säsong planeras för upprustning av fler bryggor och även ytterligare en stuga på Junkön.

Källa: vartlulea.se, Luleå kommun.

– Vi upphandlade en stuga till i år men med stigande virkespriser hade den blivit dubbelt så dyr som vår budget tillät. Så nu tänker vi om och ska köpa en stuga i moduler vilket vi räknar med kan hållas inom budgeten, säger Ove Forsberg.