Skippo släpper ny app till 850.000 Nordiska användare

I höstas förvärvade det svenska BoatTech-bolaget Skippo Nordens ledande tjänst för båtnavigation, På Sjön, av Eniro. Nu genomförs den största uppdateringen någonsin av den älskade appen.

Skippo släpper ny app till 850.000 Nordiska användare
Ny design, integrerad vind- och väderprognos och förbättrad automatisk ruttplanering kan användare förvänta sig i den nya appen

I dagarna får 850.000 båtanvändare i Norden en ny ikon i sin telefon eller surfplatta när Skippo nu lanseras, appen som ska underlätta för båtentusiaster att planera, navigera och logga sitt båtliv.

"Vi är glada och stolta över att äntligen få visa upp vad vi har arbetat på under vintern! Sedan vi tog över På Sjön i höstas har vi pratat med hundratals användare för att ta reda på hur vi kan förbättra appen. Dessa insikter tillsammans med våra egna tankar och idéer har kokat ner till det resultat våra användare nu kan se i sin hand." säger Fredrik Oscarson, VD.

Appens ikoniska gula färg går att känna igen, men det gamla ankaret har blivit ersatt av en ny symbol.

"Den nya ikonen representerar den modernisering av appen som vi genomfört där vårt ledord har varit evolution, snarare än revolution. Vi bygger vidare på en omtyckt app och förhoppning är att användarna ska känna igenom sig i allt som varit bra men samtidigt uppskatta den förbättrade användarupplevelsen" fortsätter Fredrik Oscarson.

Nyheterna i den nya Skippo-appen är bland annat:

  • Vind- och väderprognos som är synligt direkt på sjökortet
  • En ny digital loggbok med båtprofil som även ger tillgång till statistik över t.ex antal båtturer och tid på sjön
  • Förenklade sökfunktioner
  • En modern design med förbättrad användarvänlighet
  • Förbättrad prestanda vilket bland annat ger mycket snabbare automatisk ruttplanering

Befintliga konton och/eller en prenumerationer i På Sjön fungerar som vanligt i Skippo-appen.