Nya Yamarin 50 BR – En modern båt i 5 meters klassen

Nya Yamarin 50 Bow Rider är en allroundbåt framtagen med den senaste tekniken och med en modern design. Det är den perfekta nyheten för härliga sommarutflykter eller som en pendlarbåt. Med de moderna linjerna, väl vindskyddade sittbrunnen och utmärkta köregenskaperna är nya Yamarin 50 BR en imponerande nyhet, lätt att äga och lätt att traila.

Nya Yamarin 50 BR – En modern båt i 5 meters klassen

”Yamarin 50 BR är en stabil allroundbåt för sex personer med rymliga förvaringsutrymmen och verkligen en schysst design. Det är alltså en riktigt snygg och välbyggd båt i god Yamarin anda med härliga köregenskaper”, säger Johan Finnberg,marknadschef på Yamarin.

Nytt skrov och skyddad sittbrunn

Nya Yamarin 50 BR har ett helt nytt modernt skrov framtaget med senast tillgängliga teknik. Liksom alla andra Yamarin modeller erbjuder även Yamarin 50 BR utmärkta och balanserade köregenskaper, den planar lätt med en 40 hk Yamaha utombordare och når en hastighet på 25 knop med två personer. Med det största motoralternativet 60 hk uppnår båten en topphastighet på drygt 30 knop. Båten är utrustad med en stor bränsletank på 64L, vilket gör att den med en snittfart på 22 knop har en stor räckvidd på ca.120 distans på en enda tank med en 60 hk motor.

Tack vare dubbelkonsolerna blir båten praktisk och lätt att flytta sig i. Den rejäla vindrutan ger ett bra vindskydd och det svarta räcket som omger vindrutan fungerar som praktiska handtag. Tack vare stolarna finns gott om utrymme för fler passagerare på aktersoffan och givetvis kan man sitta framför pulpeterna en härlig sommardag på sjön.

Gott om förvaringsutrymme och bra utrustning

Trots den fasta bränsletanken finns det en stora stuvutrymmen i aktertoften. Ytterligare förvaringsutrymme finns på aktern med en ankarbox, låsbart handskfack i babords konsol samt i de tre förvaringsutrymmena på fördäcket.

I båtens standardutrustning ingår fast mellandörr, dynor på aktertoften och 2 st offshore-stolar. Som tillbehör finns bl.a. akterkapell, nytt bekvämt Softdeck däcksmaterial som tillval och en 10-tums Yamarin Q2 smart display.

Tekniska uppgifter: 

  • Längd: 4,86 m
  • Bredd: 1,96 m
  • Personantal: 6
  • Vikt: ca 535 kg
  • Motorrekommendation: 40–60 hk