Seskarö, Haparanda skärgård

Vill man lägga till med båt nära centrala Seskarö finns Leppiniemikajen med bra djup och nära samhället. Kajen Leppiniemikajen består av en stenkaj och en liten flytbrygga.

Seskarö, Haparanda skärgård
Seskarö, Haparanda skärgård

Gästhamnen på Seskarö (Leppiniemikajen)

Förtöjning: Stenkaj och flytbrygga
Hamndjup: 4 m
Hamnservice: WC, el, vatten,dusch sophantering.
Övrigt: Under sommaren 2016 blev en liten enkel duschanläggning uppfört 50 meter från hamnen. Ett mycket uppskattat service för båtfolket.
GPS-koordinater (lat, lon):
65.74212, 23.742571

Från hamnen är det ca 300 meter till livsmedel med ATG, apotek och systembolagsombud. 700 meter till bensin, kiosk, bar och pub. 900 meter till Seskarö Wärdshus.

Seskarö Hembygdsförening har gjort i ordning duschen och bänkar. På gång förutom restaurering av kajen kommer även en bastu. Om ni besökare har möjlighet vill föreningen att ni ger ett litet bidrag för utvecklingsarbete med Seskarö Leppäniemikajen.

Swisha ditt bidrag på 123 081 5324

Seskarö, Leppiniemikajen

Seskarö är en vacker ö, ett öppet och levande samhälle. I närheten av Leppiniemikajen finns Seskarö Camping. Kort väg in till samhället (ca 1 km), Handlarn Seskarö Livs, Seskarö Kiosk och Seskarö Wärdshus. Bensin och diesel finns på Seskarö Kiosk.

Kortfilm från Leppiniemikajen

Seskarö (fi. Seittenkaari) är en tätort och en ca 20 kvadratkm stor ö i Haparanda skärgård. Naturen består mest av tallhed men även områden med gran och lövskog finns. Fina badstränder hittar man på framförallt södra sidan av ön men i viken Räpilahti i nordöstra "hörnet" av Seskarö finns sandstrand med en naturhamn som tillåter även större båtar att angöra stranden. I den nordvästra delen av ön finns också Sammakkoviken med natursköna sandstränder.

Campinganläggning finns i Tromsöviken, med husvagnsparkering och uthyrningsstugor och havsbad.

Broförbindelse med fastlandet - via ett antal mellanliggande öar - finns sedan 1978. Ca 530 invånare lever på ön.