Nästa års Robinson blir ett äventyr i Sverige

Tittarsuccén Robinson kommer tillbaka även nästa år, men äventyret fortsätter på en helt ny plats. För första gången kommer TV-klassikern att utspela sig i Sverige.

Nästa års Robinson blir ett äventyr i Sverige
Anders Öfvergård

- Vi kommer bjuda på tuffa utmaningar i Norrbottens skärgård, med karga skärgårdsöar, unik natur och mörka hav. Att överleva och tävla i den krävande Norrländska ödemarken är väldigt påfrestande. Jag ser verkligen fram emot en unik och spännande säsong med många överraskningar, tävlingsmoment, vänskapsrelationer och det sociala spelet, säger Anders Öfvergård, programledare för Robinson.

Kokosnötterna, palmerna och värmen har bytts ut mot kottar, granar och skärgårdsbris. I denna kommande säsong får deltagarna och tittarna upptäcka delar av landet som få upplevt tidigare. Det blir ett unikt och spännande Robinson 2021 i Norrbottens vackra men utmanande skärgård.

- Givet rådande läge i världen har vi fått tänka nytt. Att vi nu placerar Robinson i Sveriges nordligaste skärgård känns helt rätt och det kommer ge deltagarna helt nya utmaningar. Det kommer bli en unik upplevelse att för första gången se Robinson på hemmaplan, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

Robinson har säsongspremiär våren 2021.

Istället för att spela in säsongen på en paradisö vill produktionsbolaget Mastiff spela in programmet Robinson på Seskar-Furö i Haparanda skärgård. Läs mer om "Robinson ön" här-»