Boka skärgårdsstugan ett år i förväg

Nu är det slut med samlat stugsläpp av kommunens skärgårdsstugor. Istället blir det löpande bokning ett år i förväg. ”Kunderna ska slippa överbelastade bokningssystem och stressen att hinna boka högsäsongen exakt samtidigt som 12 000 andra”, säger Ove Forsberg, avdelningschef Skärgård Luleå kommun.

Boka skärgårdsstugan ett år i förväg
Från den 28 juni släpps skärgårdsstugorna för bokning ett år i förväg.

Bokningsrekorden har slagit varandra under de senaste årens stugsläpp. I mars bokades majoriteten av högsäsongens nätter inom några timmar och över 12 000 personer var inne i bokningssystemet samtidigt. Stugorna har under höst, vinter och vår alltid varit bokningsbara ett år i förväg och nu blir det samma med högsäsongen.

– Fördelarna är dels att kunderna inte längre behöver passa en enda dag och klockslag för att hinna boka och dels att de slipper överbelastade bokningssystem, säger Ove Forsberg, avdelningschef Skärgård Luleå kommun.

Boka midsommar 2022

För dig som bokat stuga i sommar blir det ingen förändring, men från den 28 juni i år kan du boka midsommarhelgen 2022 och sedan löpande ett år i förväg.

– Turbåtarna trafikerar skärgården dagligen från midsommarhelgen till mitten av augusti, men de exakta båttiderna bestäms i december 2021. Sen finns ju även båttaxi om man vill komma ut till öarna utanför turbåtstiderna, säger Ove Forsberg.

Stugorna blir tillgängliga för bokning vid midnatt varje dag och bokas som vanligt här genom kommunens webb.länk till annan webbplats

FAKTA Kommunens skärgårdsstugor

  • Luleå kommun har tolv skärgårdsstugor på fyra olika öar; fem på Brändöskär, två på Småskär, tre på Kluntarna och två på Junkön.
  • Stugorna på Kluntarna, Brändöskär och Småskär är bokningsbara året runt. De på Junkön kan inte bokas på vintern på grund av rinnan devatten som stängs av.
  • I närheten av stugorna finns också en eller flera bastur som får användas gratis.