Hyra stuga på Stor-Räbben i Piteå skärgård

Denna mysiga och relativt nybyggda (byggår 2013) skärgårdsstuga ligger på Stor-Räbben, ett naturreservat i yttre Piteå skärgård. Stugan är en perfekt plats för att varva ned, umgås med varandra och med naturen men också för att utforska den exotiska miljön här ute.

Hyra stuga på Stor-Räbben i Piteå skärgård
Stuga på Stor-Räbben i Piteå skärgård

Sommartid nås stugan från Bondökanalen med båten Transkär, godkänd för 10 passagerare.

Vintertid nås stugan med snöskoter från Renöhamn (22 km) eller Piteå (29 km).  Det går ruskade skoterleder från Svartnäsudden och Nördharaholmen ut till Vargön och vidare till Mellertsön och Stor-Räbben. Genom Mellerstön går även en led på ön, annars är det snöskoterförbud på Skärgårdsöarna.

Stugan ligger vackert just innanför båtbryggan och bredvid det gamla fiskeläget på Stor-Räbben med flera hundra år gamla fiskestugor. Högst på ön finns en gammal Båk från 1884 och intill labyrinter och tomtningar från fiskare och säljägare 1000 år tillbaka. Längs norra strand kan du ibland höra ylandet från gråsälkolonier och i öns hedlandskap hittar du på våren orkidéängar.  Bland klipporna ytters på ön hittar nu en nummerhälla för att mäta landhöjningen med den äldsta markeringen från 1750. En uppmärkt naturstig leder dig runt till alla historiska och biologiska sevärdheter på ön. En sandrevel förbinder Stor-Räbben med Svarthällan, ett annat fint fiskeläger.

Stuga för självhushåll: Stugan är utrustad med gasolspis och gasolkylskåp, vedkamin och sängkapacitet för 4 -6 personer med två våningssängar (4-6 bäddar 90 cm övre slaf och 120 cm nedre slaf). I stugan finns köksutrustning för sex personer med porslin, kastruller, städutrustning, diskmedel, disktrasa och toalettpapper, samt filtar och kuddar. Stugorna hyrs i självhushåll, vilket innebär att du måste ta med dig eget vatten och mat, lakan och örngott alternativt sovsäckar. Till stugan finns ett enkelt torrdass. Stugan är utrustad med brandvarnare och brandsläckare. Belysning via solcell. 

Har du frågor är det bara höra av dig till oss, mer finns att läsa på vår hemsida och där kan du också göra din bokning, varmt välkommen ut till sjöss!

Kontaktuppgifter bokning

Nordisk Sjötaxi
Telefon: +46 70-26 55 889
E-post: 
 

Faciliteter

  • Camping och stugor: utedass, ved-fotogen-gasolkamin
  • Generella faciliteter: eldstad
  • Kök och Hushåll: gasolspis, kylskåp
  • Säsong: Året runt