Upplev Båtlivet - Tryggt och säkert i Coronatider

Upplev Båtlivet - Tryggt och säkert i Coronatider
Svenskt Båtliv, en unik möjlighet till rekreation och äventyr i sommar.

I dessa svåra tider informerar vi om hur vi båtmänniskor kan använda våra båtar trots det rådande läget med en pågående pandemi. Att komma ut på sjön, andas frisk luft och röra på sig är i grunden hälsobefrämjande och rätt hanterat en möjlighet till välbefinnande.

Belastning på sjukvården

En tanke vi alla måste ta till oss är att den viktigaste sak vi som båtägare kan göra i detta läge är att minimera riskerna för att vi måste söka vård. Därför, tänk på att vara försiktig, utsätt dig inte för risken att skada dig. Känner du dig det minsta osäker, avstå som exempel från att polera båten från stegen eller göra ett vågat hopp i land. Iaktta största försiktighet med allt du gör i samband med båtlivet. Vi båtägare skall inte ta upp onödiga resurser för sjukvården.

Kan jag rusta båten?

Båtar som står på båtklubbar och marinor har ju av naturliga skäl rejäla avstånd mellan sig. Oftast står de ute i den fria luften. Här finns stora möjligheter att hålla rejäla avstånd, båtägare emellan. Om du inte har egen transport utan åker med allmänna transportmedel till och från båten, följ noga de gällande rekommendationerna. Tar vi till oss de allmänna råd som Folkhälsomyndigheten utfärdar borde dessa miljöer utgöra en minimal risk för smittspridning.