Klubbviken Havsbad i Luleå skärgård

Klubbviken Havsbad är ett av Nordkalottens kanske finaste havsbad med sina utsökta badmöjligheter, bra service i form av stugor att hyra, bastur, toaletter och restaurang, gästhamn med ca 45 platser och många aktiviteter för både stora och små.

Klubbviken Havsbad i Luleå skärgård
Klubbviken Havsbad, Luleå skärgård

Gästhamnen på Klubbviken Havsbad

Förtöjning: Flytbrygga. Y-bommar.
Hamndjup: 2,5-3,5 m.
Hamnplatser: 45 gästplatser. Platserna varierar från 2,5 - 4,5 meter. Pris 80 - 140 kr beroende på bredd.
Hamnservice: Grillplatser, toalett, sophantering, bastu, färskvatten, el, dusch, vandringsleder, badstrand, turbåt, uthyrningsstugor, restaurang, kafé, tvättmaskin, minigolf.
GPS-koordinater (lat, lon):
65.507121, 22.353535

Övrigt
Som betalande hamngäst har ni tillgång till landström och WC. Gratis bastu och dusch 11.00 - 12.00 samt mellan 16.00-18.00. (Övrig tid 150 kr/timme.) Läget på hamnen gör att den har skydd från vindens alla riktningar.

Klubbviken Havsbad

Det går flera turbåtar till och från Klubbviken varje dag hela sommarsäsongen.

Turbåt på väg till Klubbviken

Klubbviken ligger på Sandön och är som namnet antyder helt uppbyggd av sand, grus och annat sediment från Luleälven. Ön är förhållandevis platt med fina tallhedar och långgrunda sandstränder. En promenad till det långgrunda området på sydsidan rekommenderas.

En promenad till det långgrunda området på sydsidan rekommenderas.
Det långgrunda området på sydsidan av Klubbviken.

Inne på ön hittar man flera klapperstensfält av varierande storlek. Det största hittar man på Lappmyrberget - ett 1400 meter långt och 300 meter brett fält som döpts till Stenåkern (är numera naturreservat).

Sevärt:
Badstränderna, tallhedarna, Stenåkern naturreservat (klapperstensfält).

Uthyrningsstugor

Klubbviken Havsbad erbjuder stugor med 2 eller 4 bäddar. Självhushåll eller konferensboende. Klubbviken Havsbad har 5 större stugor, utrustade med wc, dusch, kök mm. Stugorna har två våningssängar med plats för 4 personer. Extrasäng finns att hyra. Vid farleden ligger 13 st mindre stugor, med plats för 2 personer i varje. Med en fantastisk utsikt över Luleälven. Se priser mm under rubriken Boende.