Luleå on ice – en familjedag i Södra hamn

Lördag den fjärde mars bjuder Luleå kommun in till Luleå on ice. En familjefest i Södra hamn med ett brett utbud av aktiviteter för såväl stora som små.

Luleå on ice – en familjedag i Södra hamn
Luleå on ice

Hundspann, curling, fatbike och pimpelfiske är bara ett urval av de aktiviteter som besökarna på Luleå on ice kan ta del av. Nytt för i år är ett ishinderbanelopp samt en lagtävling i snöbollskrig. Mat finns till försäljning och för de som vill tillaga egen mat finns flera grillplatser.

- En av Luleås unika fördelar är möjligheten att ta sig ut på isen direkt från centrum. Med Luleå on ice vill vi lyfta Luleå som vinterstad och bjuda in till ett evenemang som visar alla spännande vinteraktiviteter som finns att göra här, säger Leif Renholm, projektledare på Luleå kommun.

Under dagen lånar Sportoteket ut skidor, skridskor och annan utrustning. Nyfikna barn och vuxna kan inspektera en bandvagn och en stegbil som finns parkerade på Södra hamnplan och leksugna kan åka rutschkana i den populära snöborgen. Nere på isen spelar Luleå hockeys ungdomslag utomhusturneringen Winter Classic.

- Vi hoppas att Luleås vårvinter visar sig från sin bästa sida. Snö finns och vi har beställt sol och lagom många minusgrader, säger en hoppfull Leif Renholm.

Placeringen på Södra hamnplan möjliggör att eventet kan genomföras även om det skulle visa sig att isarna blir för blöta.

Luleå on ice startar med invigning klockan 11.00 och aktiviteterna pågår fram till klockan 15.00. Det är fri entré till eventet, några av aktiviteterna sker mot en kostnad men det mesta är gratis. Parkering i parkeringshusen Karpen, Shopping, Smedjan och Tjädern (gamla Åhléns) är gratis mellan 10.00–16.00 under lördagen.