Svenska naturreservat hett för semestern enligt färsk sökdata

Ett kraftigt ökat intresse för vandring och naturreservat. Så ser trenden ut bland sökningar som görs av svenskar. Kommer vi se en anstormning av semester-vandrare i de svenska skogarna i sommar?

Svenska naturreservat hett för semestern enligt färsk sökdata
Haparanda Sandskär Nationalpark.

Intresset för naturreservat och vandringsleder i Sverige har aldrig varit högre. Anders Bohman, analytiker på Brath, har undersökt svenskarnas söktrender under våren och sett att det finns ett sug efter "hemester".

- Det är för “Naturreservat” som vi kan se den absolut största trenden i svenskars sökande efter aktiviteter, säger Anders Bohman. När tätorter dras med restriktioner är det kanske inte så konstigt att folk söker sig bort från städerna och till naturen.

Just kring naturreservat går det att se en fördubbling av intresset jämfört med samma period tidigare år. Det samma gäller för vandringsleder, den som tänkt ge sig ut i skogen på semester för första gången söker troligen efter en plats.

- Vandring är en aktivitet som också skjutit i höjden för säsongen, säger Anders. Jämfört med tidigare år under samma period kan vi se att folks intresse för vandring är något som inte bara beror på det fina aprilvädret.

Under Bottenviken.se har vi översikt över ca 60 naturreservat och vandringsleder i Bottenvikens skärgårdag.