Välkommen till seglarfest i Bottenvikens nordligaste punkt!

Den årliga segeltävlingen Midsummersail arrangeres i år för sjunde året i rad med start i Wismar i Tyskland 21 juni. Sträckan är på ca 900 nm.

Välkommen till seglarfest i Bottenvikens nordligaste punkt!

I år är det nästan 80 anmälda båtar med start i Tyskland och målgång förväntas 26-27 juni. Töre hamnfestival arrangeras 29/6 - 2/7 2022.

I 2021 startade 44 båtar från det sydligaste punktet i Östersjön Wismar i Tyskland till det nordligaste punktet i Töre. Fjolårets regatta var präglades av ovanlig lätta vindar, nästan upp till Bottenviken. Regattans populäritet ökar för varje år och i år är det ca 80 båtar som önskar att delta.

Arrangören av MidsummarSail Robert Nowatzki till höger i bild överräcker priset till vinnaren av 2021 MidsummarSail Wolfram Heibeck.

Läs mer om fjolårets regatta-»

Seglarfest i Töre

I år kommer Årets Midsummersail få extra stor uppmärksamhet med seglarfest i Töre tack vare EU-stöd från Leader- Spira Mare 2020. 
Medverkande till arrangemanget är Kalix kommun, lokala företag och föreningar, hantverkare, konstnärer, artister och entusiaster som kommer att välkomna deltagna båtar och manskap i Töre.

Arrangement under Seglardagarna i Töre 

  • 29 juni: Konstutställning i Gamla skolan vid Hyttgården dagtid och kvällstid Musikcafé /Cederlunds café och Handel, Köpmanv 19
  • 30 juni: Dagsfärsk klådda till försäljning i Töre hamn
  • 1 juli: Öppet hus i Centrumaffärerna - Seglarkväll på Roady
  • 2 juli: Töre Hamnfestival - med marknad och fullspäckat program för hela familjen, och prisutdelning till Årets vinnare i MidsummerSail- Östersjöns tuffaste och längsta segeltävling från dess sydligaste punkt: Wismar till dess nordligaste: Töre.

På sommarens längsta dag, den 21 juni, startar över 70 segelbåtar från Wismar och de snabbaste båtarna förväntas anlöpa Töre hamn omkring 26-27 juni.

Du kan följa loppet on-line via hemsidan: midsummersail.com