Ny entreprenör etablerar sig i Piteå skärgård

Piteå kommun har upphandlat båttransfer och drift av uthyrningsstugorna i Piteå skärgård för att ge fler möjlighet att semestra i skärgården. Det är nu klart att företaget Nordisk Sjötaxi vunnit upphandlingen.

Ny entreprenör etablerar sig i Piteå skärgård
Stor-Räbben är en av öarna där kommunen har skärgårdsstugor för uthyrning.

Nordisk sjötaxi har varit igång sedan 2017 och kört båttaxi- och turbåtstrafik i Västerbotten. Ägaren Ronny Lindström ser stora möjligheter att utveckla sin verksamhet i Piteå skärgård och ser detta som ett komplement till den verksamhet de redan har etablerad i bla Kåge, Furugrund och Skelleftehamn.

- Piteå har en fantastisk skärgård med varierande öar som erbjuder stora möjligheter att utveckla företaget och skapa förutsättningar för besökare att ta sig ut i skärgården, säger Ronny Lindström.

Antalet bokningar av skärgårdsstugor ökade kraftigt under förra sommaren vilket tros vara en Coronaeffekt där man väljer att semestra på hemmaplan. Att hitta en entreprenör som fortsatt sköter stuguthyrning samt båttransfer har varit viktigt då intresset för ”Hemester” fortfarande är högt och för att de som inte har egen båt ska ha möjlighet att semestra i skärgården.

- Vi är glada att vi nu har hittat en entreprenör med erfarenhet och rutin och hoppas på en fin skärgårdssommar, säger Elisabeth Lindberg Kultur och fritidsnämndens ordförande.

Stuguthyrning, transfer och båttaxi

Kommunen har uthyrningsstugor på Mellerstön, Vargön och Stor Räbben som alltså denna sommar kommer att skötas av Nordisk Sjötaxi, de kommer även erbjuda båttransfer till de som hyr stugorna. Uthyrningsstugorna på Baggen ägs inte av kommunen och bokas via Turistcenter, men det kommer även att finnas möjlighet att boka båttransfer till dessa stugor. Planen är att Nordisk sjötaxi kommer utgå från Bondökanalen med båten Transkär, godkänd för 10 passagerare, samt kunna hyra in båten Forte vid behov. De erbjuder båttransfer till uthyrningsstugorna och även i viss mån båttaxi.

Uthyrningen öppnar efter påsk

Stugorna och båttransfer kommer vara möjligt under juni, juli och augusti och kommer kunna bokas via Nordisk sjötaxi bokningssida. Bokningen är ännu inte öppen men ambitionen är att den ska vara igång efter påsk. Årets priser för en natt i skärgårdsstuga är 650 kr och båttransfer 500 kr alternativt 700 kr beroende på avstånd till ö.

Läs mer om den nya etreprenören: Ronny sjösätter sin dröm-»