Sverige har nu världens nest högsta dieselpriser

Dag för dag slår länder världen över rekord i historiskt höga drivmedelspriser. Sverige har nu världens näst högsta dieselpriser, enligt Global petrol prices. När priserna skjuter i höjden kommer det at påverka båtåkandet?

Sverige har nu världens nest högsta dieselpriser

Den frågan ställde vi i olika Facebooksidor och svaren var nej från de flesta, de kommer inte att påverka folks båtåkande. Men man får lära sig att köra mer bränslesnålt på sjön. Över 100 båtägare svarade på frågan i vår lilla undersökning.

Här är några svar på vår fråga:

«Kommer ditt båtåkande att påverkas av de höga bränslepriserna i sommar?»

Inte det minsta. Gör av med ca 600 liter diesel/säsong. Vart kan jag för motsvarande pengar tillbringa, i 5 månader, varje helg+semester med familjen.
Michael

Bränslekostnaderna är ju försumbara i förhållande till övriga kostnader som båtägandet har. Speciellt om det gäller lite större båtar.
Peter

Förvarar för 50tkr. Servar för ca 25 tkr (Om och märkväl OM allt håller). Tankar för ca 30tkr. Tanka är det billiga i båtägandet. 
- Totte

Nej, det är forfarande inte största utgiften med mina båtar. När soppan kostade 40kr/l för mig med raceolja tänkte jag inte heller på kostnaden. Trots 600nm/år. 
- Tommy

Svår fråga. Nej mitt båtåkande kommer inte påverkas av bränslepriser som enda faktor. Har en tanke på att fokusera på ”lycka/timme” och då ingår förstås kostnader på minussidan, men inte bara soppakostnaden tynger lädret. Jag tänker gästhamnar, glasspriser, slussar, tappade ankare och allt krimskrams som köps. 
- Ulf

Höga dieselpriser

Sverige har nu världens näst högsta dieselpriser, enligt Global petrol prices sammanställning. Hongkong toppar listan över världens dyraste dieselpriser, följt av Norge, Island, Finland, Monaco och Danmark. De svenska bensinpriserna var på måndagen 13 juni de 11:e dyraste i världen.

På länken nedan kan man kolla vad bensin och diesel kostar runt om i världen vilket kan vara lite intressant. En sån här lista är det ju aldrig kul att ligga i topp på, men det gör Sverige. Här kommer vi på andra plats när det kommer till dyrast diesel!

Läs också:

Diskutera: Vad tycker du om skillnaderna i brenslepriserna?