Hindersödagen 2023

Lördagen den 8 juli är det äntligen dags för årets händelse, Hindersödagen, som äger rum vid den charmiga gamla skolan på ön.

Hindersödagen 2023

Hindersön är en av de störste öarna i Luleå skärgård med en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1500-talet. De försörjde sig genom fiske, jordbruk och sälfångst. Ön har alltid varit en blomstrande knutpunkt i Luleå skärgård och erbjuder idag fantastiska möjligheter till utforskning och upplevelser. Ta en lugn promenad längs de vackra vägarna och stigarna, cykla runt och utforska skärgårdshemmanen, eller besök fiskeläget och sälmuséet i Norrisund.

På årets Hindersödag kommer det att finnas roliga aktiviteter för barnen, som till exempel en spännande fiskdamm. Det blir även lotterier med fina priser och möjlighet att köpa härligt fika. Under dagen kommer du även få chansen att träffa representanter från Sjöräddningssällskapet, som kommer till ön med 1 eller 2 båtar. De kommer gärna att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet.

Hindersödagen pågår mellan klockan 12.00 och 15.00 vid den gamla skolan. Dessutom kommer Nederluleå församling att hålla en gudstjänst klockan 13.00, där du är välkommen att delta. Sjöräddningssällskapet beräknas anlända ungefär klockan 12.00, så se till att vara där i tid för att få en chans att träffa dom.

Så varmt välkomna att delta i Hindersödagen och mingla med öns fantastiska skärgårdsbor. Det blir en dag fylld av gemenskap och minnesvärda stunder på Hindersön!

Läs mer om Hindersön i Luleå skärgård-»