Hagavikens småbåtshamn i Luleå

Småbåtshamnen i Hagaviken är en fritidsbåtshamn som ligger skyddad i Hagaviken på nordöstra sidan av Hertsölandet. Från Hagaviken tar du dig snabbt och lätt ut till skärgårdens nordliga övärld. Närmaste grannar är Risön, Ytterstön, Sandskäret mm.

Hagavikens småbåtshamn i Luleå
Hagavikens småbåtshamn i Luleå

Hamnen i Hagaviken

Förtöjning: Flytbrygga, Y-bom
Hamndjup: 2,5 meter vi normalvattenstånd.
Hamnplatser: 165
Hamnservice: Sjösättningsramp, mastkran, sophantering, toalett, färskvatten, toatömning.
GPS-koordinater (lat, lon):
65.600682, 22.300369

Gästhamnen: Gästplats finns på en brygga som ligger längs med stenpiren. Inga bommar eller numrerade platser, man förtöjer längs med bryggan. 100 kr/dygn, swish 1234668778.

Hagavikens Hamnförening

Ordförande: Kaj Hedstig
070-395 7706
Hamnfogde: Ulf Näslund
070-513 89 36

Ta gärna kontakt med föreningen:
info@hagavikenshamn.se

Hemsida till föreningen:
www.hagavikenshamn.se

Hagaviken

Hamnen i Hagaviken har plats för drygt 165 båtar och några gästplatser. Från hamnen tar du båten snabbt ut i skärgården! Det tar endast 10 minuter att ta bilen till hamnen i Hagaviken från Luleå centrum. Hamnen har tre bryggor . Det finns latrinpump i hamnen. Färskvatten finns att tillgå i stugan.

Hagaviken är ett av Luleås största fritidshusområden som också blivit ett uppskattat område för åretruntboende. Det trivsamma fritidsområdet ligger på bekvämt avstånd från centrala Luleå men också till skärgården. Inte långt från Hagaviken ligger Ormberget/Hertsölandet, ett annat av Luleås uppskattade fritidsområden. Här finns ett bra fiske med inplanterad ädelfisk i Hertsöträsket och trevliga promenadstigar med grillplatser och raststugor.