Örnabben Småbåtshamn i Luleå

Örnabbens hamnförening både hyr ut och försäljer båtplatser. I hamnen finns 74 platser med mellan 2,5 och 3,5 meter breda platser försedda med två olika längder på bommarna.

Örnabben Småbåtshamn i Luleå
Örnabben Småbåtshamn i Luleå

Hamnen i Örnabben

Förtöjning: Flytbrygga, Y-bom
Hamndjup: 
Hamnplatser: 74
Hamnservice: Sjösättningsramp (endast medlemmar, WC, grillplats.
GPS-koordinater (lat, lon):
65.694761, 22.265419

Örnabbens Småbåtshamnförening:

E-post till föreningen: styrelsen@nabben.se
Hemsida: www.nabben.se

Kontaktpersoner:

Ordförande: Johannes Landström
Kassör: Åsa Jordung Talludde
Sekreterare: Martin Lund
Vaktansvarig och platsansvarig: Åsa Jordung Talludde

Båtplatsen är en del av medlemskapet

Om ledig plats finns tilldelas en sådan vid inträde i föreningen och en deposition erläggs på 7000 kr samtidigt som man ingår ett skriftligt medlemsavtal. Varje år betalar man också en medlemsavgift som för närvarande är 1000 kr och den fastställs varje år vid föreningsstämman.

Hyra av båtplats

I undantagsfall beviljas också hyra av båtplats om det finns lediga platser.  Ett hyresavtal upprättas som förlängs automatiskt om inte uppsägning sker innan mars månad av någon av parterna.  Hyran är för närvarande 3000 kr/år. Även hyresgäster tilldelas 1-2 vaktpass per sommarsäsong.

Hamnen ligger i byn Örarna som ligger 1,6 mil norr om Luleå. Hamnen har ett skyddat läge i norra delen av skärgården med inseglingsbeskrivning på hemsidan (www.nabben.se). Den är även försedd med torrtoaletter.


Sjösättningsrampen är låst och endast för medlemmar av hamnföreningen.

Örarna är en levande by, många unga familjer har flyttat in. Här bor 115 personer (2020). Örarna tillsammans med Brändön valdes till Årets by i Luleå kommun 2008. Det finns också en kommunal förskola och en lanthandel (ICA Nära).