Isbanan i toppskick inför premiärloppet i KPN Grand Prix

Torsdag 22 bebruari 2018 står Nederländernas toppåkare redo kl: 11.30 då startskottet går för första loppet i skridskotävlingen KPN Grand Prix.

Isbanan i toppskick inför premiärloppet i KPN Grand Prix
Isbanan i toppskick inför premiärloppet i KPN Grand Prix

Vad: Nederländernas skridskotävling KPN Grand Prix
Var: Luleås isbana, start och mål Södra hamn
När: Premiärlopp 22 februari 11.30. OBS! Ny starttid pga. kylan

– Vi är oerhört glada att våra gäster från Nederländerna återvänder för att genomföra sin skridskotävling på Luleås isbana igen. Samarbetet sträcker sig över tre år och vi hoppas att det blir längre än så om de trivs med oss, säger kommunalrådet Niklas Nordström.

Tv-sänds för miljonpublik

KPN Grand Prix är en skridskotävling bestående av fem långloppstävlingar med toppåkare, kvinnor och män, från Nederländerna. Två lopp har redan gått i Weissensee i Österrike och nu återstår tre långloppstävlingar 22-25 februari på Luleås isbana. Loppen tv-sänds inför miljonpublik i Nederländerna där skridskor är den näst största sporten i landet. Det är det nederländska skridskoförbundet som arrangerar tävlingen men bakom kulisserna arbetar nyckelpersoner som Janne "the ice-man" Blomqvist och hela hans gäng tillsammans med friluftssamordnare Petter Wikström för fullt med sista förberedelserna.

Isbana i toppskick

– Isbanan är i toppskick och redo att ta emot alla åkare och gäster, berättar friluftssamordnaren Petter Wikström. Vi får en jättechans att visa upp Luleå och isbanan som besöksmål och vi hoppas att Luleå som stad sluter upp kring arrangemanget.

En annan gäst som är på plats i Luleå i samband med KPN Grand Prix är social- och idrottsminister Annika Strandhäll. Hon deltar i seminariet "Tillväxt med besöksnäringen som motor" där hon ska prata om idrottens betydelse för besöksnäringen.