25 stulna båtmotorer åter i Sverige

Den 4 maj kommer en utländsk bärgningsbil åka genom Sverige, fullastad med 25 båtmotorer som blivit stulna i Sverige under 2019 och beslagtagna i Rumänien under 2020. Larmtjänst har varit delaktiga i ärendet och har identifierat båtmotorerna tillsammans med Sjöpolisen i Stockholm samt gjort allt pappersarbete för att få hem motorerna.

25 stulna båtmotorer åter i Sverige

Senast en så här stor transport med återtagna båtmotorer åkte genom Sverige var det många som hörde av sig till Polisen. Dock är den här transporten helt legal och innehåller 25 motorer som stals i Sverige under 2019 och beslagtogs i Rumänien under 2020. Vid tillslaget kunde rumänsk polis gripa 11 personer som misstänktes ligga bakom stölderna.  Två år senare är motorerna identifierade, allt pappersarbete klart och motorerna är på väg tillbaka till Sverige.

- Tack vare båtägarnas grunduppgifter och att de förts över till polisen så har vi lyckats identifiera dessa motorer. Av den anledningen är det väldigt viktigt att alla båtägare fyller i sitt båtkort för att samla uppgifterna, säger utredare Viktor Eklöf på Larmtjänst.

Länk till båtkort-»