Hyra stuga på Småskär Luleå skärgård

På Småskär blandas äkta, karg skärgårdsmiljö med urskog. Ta en promenad till västra sidan och ha hela ön för dig själv. Lagunen mellan Småskär och Finnskär är någonting alldeles speciellt.

Hyra stuga på Småskär Luleå skärgård
Hyra stuga på Småskär Luleå skärgård

Småskär är en vacker ö i den yttersta skärgården, delar av ön är fågelsskyddsområde. Runt ön finns vandringsleder för sköna strövtåg. Värt ett besök är kapellet som är från 1720 och det äldsta i skärgården. Småskär är en omväxlande ö med många vikar, gammelskog, klipphällar, tjärnar och i övrigt en intressant natur. 

Stugor att hyra på Småskär

På Småskär har Luleå kommun 2 uthyrningsstugor för uthyrning. Madrasser och kuddar finns. Lakan och täcke/sovsäck medtages. På ön finns det ingen tillgång till el och rinnande vatten. Alla stugor är utrustade med gasolkök för matlagning.

Mellan 21 juni och 16 augusti finns det hamn- och stugvärdar på Småskär som hjälper till med det mesta. Stugvärdarna ser till att du kommer till rätta i stugan, håller rent och snyggt kring området. Under denna period får du din stugnyckel av stugvärdarna på ön. Om du har bokat en stuga före den 21 juni eller efter den 16 augusti, hämtar och lämnar du nycklarna på Luleå turistcenter.

Stugvärdarna ser till att du kommer till rätta i stugan, håller rent och snyggt kring området. I stugvärdsstugan på Småskär kan du köpa kioskvaror och gästhamnskort.

Orren, 4 bäddsstuga

Pris/dygn: 865:- Högsäsong 21 juni till 18 augusti 2024
Pris/dygn: 915:- Högsäsong 20 juni till 17 augusti 2025
Pris/dygn: 620:- (655:-) Lågsäsong, före och efter högsäsong 2024 (2025)

Tjädern, 4 bäddsstuga

Pris/dygn: 865:- Högsäsong 21 juni till 18 augusti 2024
Pris/dygn: 915:- Högsäsong 20 juni till 17 augusti 2025
Pris/dygn: 620:- (655:-) Lågsäsong, före och efter högsäsong 2024 (2025)

Samtliga priser är per natt.

Bokning av skärgårdsstuga-»

Hamn- och stugvärdar sommartid
Från midsommarhelgen till mitten på augusti finns våra hamn- och stugvärdar på Junkön, Kluntarna, Småskär och Brändöskär. Under denna period får du din stugnyckel av stugvärdarna på ön.

Om du har bokat en stuga före midsommarveckan eller efter mitten av augusti, kan du hämta och lämna nycklarna på Luleå turistcenter.

Observera att nycklarna till stugorna på Brändöskär hämtas alltid på Luleå turistcenter innan avfärd.

Kommunens stugvärdar ser till att du känner dig välkommen och bekväm i stugan samt håller området rent och snyggt. På Småskär och Kluntarna finns en mindre kiosk och på Junkön finns ett café där du kan köpa kioskvaror och gästhamnskort.

Kommunen accepterar endast Swish och kortbetalning på Junkön. Småskär och Kluntarna tar endast Swish.