Dags att boka skärgårdsstugan

Tisdag 10 mars klockan 10.00 är det stugsläpp för de kommunalt ägda stugorna i Luleå skärgård för högsäsongen 2020 (19/6-16/8). Stugorna brukar vara mycket populära och trycket är ofta högt första bokningsdagen, särskilt när det gäller populära datum och helger.

Dags att boka skärgårdsstugan

Du kan hyra stugor i Luleå skärgård året runt och under sommaren angörs öarna dagligen av kommunens turbåt för att du på ett enkelt och smidigt sätt ska kunna transportera dig till och från ön.

Det finns tolv kommunala stugor att hyra på fyra olika öar i Luleå skärgård. Tre stugor på Kluntarna, två på Junkön, fem på Brändöskär och två på Småskär. Stugorna brukar vara mycket populära och trycket högt första bokningsdagen, särskilt när det gäller populära öar, datum och helger. Midsommar är den helgen som först blir nästintill uppbokat. Brändöskär och Kluntarna är dom mest populära öarna.

Under rubriken ”Boende” finns översikt över samtliga övernattningsmöjligheter från Haparanda i norr till Skellefteå i söder. Stugsläppet 13 mars gäller endast Luleå kommuns skärgårdsstugor. Övriga stugor kan bokas när som helst.

I Bottenvikens skärgård finns närmare 40 stugor (118 bäddar) att hyra. De flesta öarna har regelbundna båtförbindelser och till de andra kan du åka båttaxi till reducerade priser. Ofta har entreprenören ett avtal med kommunen som äger några av uthyrningsstugorna.