Boka en stuga och möt hösten i Luleå skärgård

Snart är årets skärgårdstrafik i Luleå skärgård över. Med två helger kvar är det fortfarande möjlighet att uppleva vår vackra skärgård med M/S Laponia.

Boka en stuga och möt hösten i Luleå skärgård
Turbåten anlöper Brändöskär i Luleå skärgård

Ge dig tid att koppla av, bara vara. Luleå skärgård myllrar av platser för lugn och ro, alltid nära oavsett var du befinner dig. 

Hösten är en färgsprakande tid med nyanser av gult, orange och rött. Här ute kan du njuta av stillheten, fiska, vandra i vacker natur, plocka svamp och bär. Uppleva ett bastubad och mysiga lägereldar i höstmörkret i den friska höstluften.

Det går fortfarande att ta sig ut i skärgården med turbåt. I eftersäsongen 27 augusti – 19 september trafikerar turbåten M/S Laponia varje fredag och söndag till Klubbviken, Junkön, Kluntarna, Småskär, Brändöskär och Hindersön.

Under sommaren har kommunens stugor överträffade fjolårets med en beläggning på över 97 procent under högsäsong. Nu under sensommaren och hösten är de flesta stugor fortfarande bokade under helgerna. Men några lediga stugor finns kvar under de två sista helgerna turbåten trafikerar skärgården. När vi kollade bokningen på kommunens sida var de flesta stugor bokade men på Junkön och på Brändöskär fanns några stugor lediga. Hittar du inga lediga stugor kan man tälta och ha närhet till toaletter, bastu och grillplatser med ved.

I vår skärgård finns en mängd spännande småvägar och stigar att följa. Var du än går så får du en garanterat härlig naturupplevelse  t ex längs en milsvid sandstrand eller mitt inne i urskogen på någon av de skogbeklädda stora öarna.  Under sensommaren och hösten är det gott om svamp och bär ute i skärgården, och vad är mysigare än en eftermiddag i skogen med korgen under armen och en termos kaffe? 

Läs mer om Vandringsleder i skärgården:

Läs mer om: